Om forskarbloggen

Mer än 70 forskare, doktorander och studenter kopplade till Chalmers och Göteborgs universitet kommer att följa FN:s klimatförhandlingar 7-18 december, 2009, på plats i Köpenhamn.

Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, sätter upp en blogg i samband med COP15 Du som åker från Chalmers eller Göteborgs universitet till Köpenhamn för att delta i förhandlingar, side events eller andra kopplade arrangemang är välkommen att dela med dig av dina tankar, reflektioner och åsikter på bloggen. Bloggen kommer att publiceras från respektive universitets hemsida, GMV:s hemsida, Vetenskapsfestivalens hemsida mm.

Vem bloggar?
Forskare, studenter och andra kopplade till Chalmers och Göteborgs universitet som är eller har varit på COP 15 får blogga. De som är kvar på hemmaplan får gärna kommentera på inläggen på bloggen. Vi tar emot blogginlägg/kommentarer på svenska och engelska.

Hur gör man för att blogga?
Skriv en text i en word-fil eller direkt i mailet. Du kan även skicka med bilder, korta videosnuttar, ljudfiler mm.
Maila det du vill lägg ut på bloggen till: gmv@chalmers.se
Skriv vem du är och vilken institution du kommer ifrån samt om du vill lägga in länkar till en hemsida eller annan blogg.
Vi kommer att lägga upp ditt inlägg på bloggen med dig som författare. Vi tar inte emot anonyma inlägg. Inläggen kommer att förses med sökord samt länkar till institution, projekt eller personlig hemsida men vi kommer inte att redigera ditt inlägg.

Hur gör man för att kommentera på ett inlägg?
Under varje inlägg i bloggen finns länken: Lämna en kommentar->. Klicka på länken och skriv in din kommentar i rutan och klicka på spara. Kommentaren kommer att passera en ”gate keeper” innan de läggs ut på bloggen. Vi lägger inte in anonyma kommentarer.

Vem läser bloggen?
Forskare, studenter och andra på Chalmers och Göteborgs universitet, media samt en intresserad allmänhet.

GMV på plats:
Maria Svane från GMV kommer att vara på plats på Bella Center där förhandlingarna äger rum. Hon kommer att finnas på en ”GU/Chalmers samlingsplats” (plats meddelas per mail) kl 09.00 varje dag. Här kan GUs/Chalmers forskare/studenter samlas för att delta i bloggandet, få/ge information om dagens agenda etc. Vill du komma i kontakt med Maria Svane – maila: svane@chalmers.se

Att tänka på!
– Skriv inte allt för långt. Hellre flera kortare inlägg.
– Tänk på att målgruppen är bred, skriv mer populärvetenskapligt än ren facktext.
– Var gärna personlig.
– Ta gärna en blid med mobilkamera och skicka med. Eller varför inte filma en snutt.

Kontakt:
Har du frågor om bloggen kontakta
Annelie Karlsson, Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV
tel:031-772 4961
mail: annelie.karlsson@chalmers.se eller gmv@chalmers.se